Ефірне масло апельсина

VN:F [1.9.22_1171]
Рейтинг: 10.0/10 (1 голос)

Ефірне масло апельсина.Ефірне масло апельсина (як і масла інших цитрусових, наприклад, лимона і грейпфрута) широко використовують в ароматерапії, парфумерії, косметології, кулінарії і народній медицині. Давайте ближче познайомимося з корисними властивостями апельсинового масла.

Ефірне масло апельсина

Під апельсиновим маслом зазвичай розуміють апельсинове солодке масло, яке отримують з шкірки і м’якоті стиглих плодів апельсина. Крім цього, існує також апельсинове гірке масло, його видобувають із гіркого апельсина (тому друге його назва – померанцевое масло). З листя, молодих пагонів і недостиглих плодів апельсина видобувають петигреневе апельсинове масло, з квітів гіркого апельсина – масло неролі.

Перегляньте публікацію - Новорічна упаковка для дитячих подарунків, в цій статті Ви знайдете цікаву інформацію та поради, які стануть Вам у пригоді.

У цій статті ми поговоримо саме про апельсинове солодке масло. Його добувають з шкірки і цілих плодів солодкого апельсина методом холодного пресування. Основними виробниками апельсинового масла є Італія, Іспанія, Ізраїль, Бразилія. Мексика, США і Гвінея, причому апельсинові масла гвінейського та іспанського виробництва вважаються найкращими. Ефірне масло апельсина – одне із самих недорогих і доступних ефірних масел.

Ефірне масло апельсина являє собою помаранчеву або жовту рідину, яка пахне плодами апельсина. Смак масла негіркий. При пониженні температури воно каламутніє.

Використання ефірного масла апельсина

Як і інші цитрусові масла, ефірне масло апельсина широко використовують для догляду за шкірою обличчя і тіла. Воно підходить для всіх типів шкіри, але краще всього використовувати апельсинове масло для догляду за жирною і проблемною шкірою: воно нормалізує жирність шкіри, очищує пори, робить шкіру гладкою і пружною.

Ефірне масло апельсина.

Але і для сухої шкіри це масло корисно: воно має зволожуючі властивості і допомагає боротися зі зморшками. Також масло солодкого апельсина можна використовувати для освітлення шкіри, боротьби з пігментними плямами і слідами, що залишилися після вугрів. При догляді за тілом апельсинове масло застосовують для боротьби з целюлітом.

Як і абсолютно всі ефірні масла, апельсинове солодке масло має антисептичні, бактерицидні і протизапальні властивості. Тому його використовують для лікування захворювань шкіри (екземи, псоріазу та інших дерматитів), а також боротьби з герпесом на губах і догляду за ротовою порожниною при хворобах ясен.

Апельсинове масло підвищує імунітет, допомагає боротися із застудою, на грип і інфекції верхніх дихальних шляхів. Воно полегшує різні види болю (від головного до менструального), нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту і серцево-судинної системи, має жовчогінні і сечогінні властивості.

Ефірне масло апельсина сприятливо впливає і на емоційну сферу, покращуючи настрій і допомагаючи боротися з втомою. Воно допомагає впоратися з почуттям тривоги і стресу, позбавитися від безсоння, заспокоює і тонізує.

Як правильно використовувати ефірне масло апельсина?

Ось дозування апельсинового масла для різних процедур:

Радимо прочитати також

Як пити бренді про Як пити бренді.
  • аромалампа: 3-5 крапель на 5 квадратних метрів площі приміщення
  • аромаванна: 4 краплі, обов’язково використовуйте емульгатор (молоко, вершки і т. п.)
  • масаж: 10 крапель на 10 г транспортного масла
  • збагачення косметичних засобів: 5 крапель на 10 м основи
  • догляд за порожниною рота: 1 крапля на склянку теплої води (для щоденного полоскання рота)
  • інгаляція: 2-3 краплі на склянку води (використовуйте емульгатор), тривалість інгаляції – 5-7 хвилин
  • при прийомі всередину: 1 крапля на склянку чаю або соку двічі в день.

Врахуйте, що масло апельсина має свої протипоказання. Воно не рекомендовано тим, хто страждає на алергію на цитрусові. Також слід з обережністю застосовувати його, якщо у вас чутлива шкіра. Як і інші цитрусові масла, апельсинове масло є фототоксичним, тому не можна наносити на шкіру перед виходом на вулицю в сонячну погоду: ви ризикуєте отримати сонячний опік.

VN:F [1.9.22_1171]
Рейтинг: 10.0/10 (1 голос)
Ефірне масло апельсина, 10.0 з 10 (основано на 1 оцінці)

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>