Ефірне масло неролі

VN:F [1.9.22_1171]
Рейтинг: 0.0/10 (0 голоси)

Ефірне масло неролі.Масло неролі (неролієве масло, флердоранжеве масло) – це ефірне масло, що добувають із квіток апельсина (гіркого апельсина). Воно має не тільки ніжний аромат, але і масу корисних властивостей. Давайте поговоримо про властивості й застосування олії неролі.

Помаранча культивують в Марокко, Тунісі, Алжирі, Італії і Франції, відповідно, в цих країнах виробляють неролієве масло. Основними виробниками олії неролі є Італія, Франція і Алжир.

Перегляньте публікацію - Ошибана: пресована флористика, в цій статті Ви знайдете цікаву інформацію та поради, які стануть Вам у пригоді.

Ефірна олія неролі

Ефірна олія неролі являє собою рухливу рідинe янтарно-жовтого або жовтуватого кольору, що під впливом світла набуває помаранчево-червоного кольору. Вона володіє приємним пряним ароматом, який нагадує запах апельсина. Смак масла гіркий.

Масло неролі – одне з найдорожчих ефірних масел, тому його не використовують так широко, як більш доступні цитрусові ефірні олії (лимонне, апельсинове, грейпфрутове).

Використання ефірного масла неролі

В ароматерапії неролієве масло цінується як один з найефективніших заспокійливих засобів, які допомагають боротися з неврозами і депресією. Воно допомагає боротися з безсонням. А ще аромат цього ефірного масла вважається одним з найефективніших сексуальних стимуляторів.

У народній медицині масло неролі використовують в якості загальнозмiцнюючого засобу. Воно має противірусний ефектом, впливає на серцево-судинну систему і ШКТ, полегшує передменструальний синдром у жінок.

Ефірне масло неролі.

Масло неролі використовують в косметології для догляду за шкірою. Воно підходить для всіх типів шкіри, але найчастіше його застосовують для догляду за чутливою шкірою. На відміну від більшості інших ефірних масел, що добуваються з цитрусових, неролієве масло не має фототоксичного ефекту (тобто не підвищує чутливість шкіри до ультрафіолету).

Масло неролі має тонізуючий і омолоджуючий ефект, воно підвищує еластичність і пружність шкіри, допомагає боротися з дрібними зморшками, стимулює активність і ріст клітин, заспокоює подразнену шкіру. Тому особливо буде ефективним застосування цього ефірного масла при стомленій зрілій і в’янучій шкірі.

Як і всі інші ефірні масла, неролієва ефірна олія має бактерицидну і антисептичну дію, тому її використовують для зняття запалення шкіри і боротьби з вугревою висипкою. Також це масло допомагає нормалізувати виділення шкірного жиру, звузити пори, поліпшити колір обличчя, боротися з пігментними плямами і куперозом. Воно використовується для лікування багатьох захворювань шкіри.

При догляді за шкірою не можна наносити ефірна олія неролі в чистому вигляді. Винятком може бути тільки лікування вугрової висипки або герпесу, при якому масло наноситься точково, не зачіпаючи здорові ділянки шкіри. При лікуванні великих уражень шкіри (дерматози, нейродерміти, екзема) масло неролі додають у базове рослинна олія з розрахунку 2 краплі ефірного масла на 1 ст. л. базового.

Як застосовувати ефірну олію неролі?

От короткі інструкції по дозуванню неролієвого масла:

Радимо прочитати також

Як пити лікер про Як пити лікер.
  • аромолампа: до 7 крапель (краще 1-3, тривалість сеансу не більше 15 хвилин, не більше трьох разів на день)
  • аромаванна: до 10 крапель на емульгатор (наприклад, вершки або молоко), час прийняття ванни поступово збільшувати – починаючи з 5 хвилин і згодом довівши до півгодини
  • аромамасаж і розтирання: 5-7 крапель на 10 мл транспортного рослинної олії
  • космпреси: 5-7 крапель олії на 100 мл води (використовуйте емульгатор), змочену в розчині тканина прикласти до хворого місця, тривалість – від півгодини до двох годин
  • для збагачення косметичних засобів: 2 краплі на 10 г засобу
  • для домашніх масок на основі рослинних олій: 2 краплі на 1 ст. л. базового масла рослинного
  • при прийомі всередину: до 3 крапель (приймати з медом).

Врахуйте, що використання ефірної олії неролі, як і інших ефірних масел, не рекомендовано маленьким дітям, вагітним жінкам і алергікам.

VN:F [1.9.22_1171]
Рейтинг: 0.0/10 (0 голоси)

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>