Ефірне масло троянди

VN:F [1.9.22_1171]
Рейтинг: 10.0/10 (1 голос)

Ефірне масло троянди.Троянду називають королевою квітів за її красу і аромат. Ефірне масло троянди (рожеве масло) здавна використовують в парфумерії, косметиці, медицині і навіть кулінарії. Наш сайт розповість про корисні властивості рожевого масла і його використання в ароматерапії, медицині і косметології.

Люди дізналися про цілющі властивості троянди ще в античні часи.

Перегляньте публікацію - Орхідея не цвіте: що робити?, в цій статті Ви знайдете цікаву інформацію та поради, які стануть Вам у пригоді.

Ефірне масло троянди широко застосовувалася в середньовічній медицині для лікування багатьох захворювань. Зараз на Заході його вже не застосовують настільки широко, а ось у східній медицині воно все ще грає важливу роль.

Ефірне масло троянди

Рожеве масло отримують з пелюсток різних видів троянд методом парової перегонки (дистиляції). Оскільки для отримання одного кілограма масла потрібно близько п’яти тонн сировини, а квіти для виробництва масла збирають вручну, ефірне масло троянди є одним з найдорожчих ефірних масел. Краща рожева олія виробляють в Болгарії, трохи менш якісним вважається масло італійського, турецького і іранського виробництва.

Ефірне масло троянди являє собою суміш двох основних компонентів: твердого (стеароптен) та рідкого (елеоптен). Це густа прозора рідина, що при зниженні температури застигає, набуваючи консистенцію вершкового масла. На властивості олії це ніяк не позначається, просто перед вживанням потрібно буде розігріти флакон з маслом в долонях або під струменем теплої води.

Колір олії може варіюватися від блідо-жовтого до зеленуватого. Воно має стійкий квітковий аромат – насичений, солодким, глибокий, який іноді характеризують як «аромат розкоші».

Ефірне масло троянди.

Натуральне рожеве масло може похвалитися широким спектром корисних властивостей, що використовуються в медицині. Як і багато інші ефірних масел, воно допомагає боротися з безсонням, збудженням, депресією, неврозами, головним болем, підвищеною тривожністю.

У період сесії або дедлайну аромат рожевого масла допоможе впоратися з розумовою напругою, адже він тонізує, сприяє поліпшенню пам’яті і концентрації уваги.

Також ефірне масло троянди володіє протизапальною, протигрибковою, противірусною, антисептичною і ранозагоювальною властивостями. Воно має сприятливий вплив на серцево-судинну систему і гормональний фон. А ще це масло здавна вважають афродизіаком і використовують для еротичного масажу.

Рожеве масло іноді називають «жіночим», тому що воно допомагає впоратися з симптомами ПМС, полегшити перебіг менструації, використовується в гінекології для лікування вагінального кандидозу.

А ще це ефірна олія активно використовується для догляду за шкірою і волоссям. Вона омолоджує шкіру, роблячи її більш пружною і еластичною, допомагає впоратися з лущенням і роздратуванням, регулювати роботу сальних залоз, усунути видимий судинний малюнок і пігментні плями.

Масло троянди підходить для догляду за шкірою будь-якого типу, але особливо воно корисно для сухої, чутливої або в’янучої шкіри. Регулярне використання рожевого масла допомагає розгладити неглибокі мімічні і вікові зморшки, підтягти контур обличчя і повік, поліпшити колір обличчя, усунути темні кола під очима.

Ця ефірна олія дуже концентрована, тому її не можна використовувати в чистому вигляді. В косметології її зазвичай використовують для збагачення косметичних засобів або у складі масок для шкіри і волосся на основі базових рослинних олій (2 краплі трояндової олії на 1 ст. л. базового). Для масажу її розчиняють в транспортному маслі (6-7 крапель олії на 20 г основи).

Також дане ефірне масло використовують для інгаляцій (2-4 краплі на літр гарячої води), в аромалампах (1-2 краплі масла на 1 кв. м. площі приміщення), для ароматизації постільної білизни, в аромакулонах, для компресів і аромаванн. При прийнятті аромаванни 10 крапель олії додають в емульгатор (молоко, вершки, мед натуральний йогурт і т. п.), а емульгатор розчиняють у воді. Ванну з рожевим маслом приймають не більше десяти хвилин.

Радимо прочитати також

Як користуватися силіконовою формою про Як користуватися силіконовою формою.

Однак є в цього масла і свої протипоказання. Його не можна застосовувати при індивідуальній непереносимості, вагітності та епілепсії.

VN:F [1.9.22_1171]
Рейтинг: 10.0/10 (1 голос)
Ефірне масло троянди, 10.0 з 10 (основано на 1 оцінці)

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>